DESPRE GHIDUL MONTAN-MOUNTAINGUIDE-SIBIU

Încep prin a vă enumera cîteva lucruri prin care cred eu că aveţi nevoie de un ghid montan :


* Un ghid montan este important pentru turişti pentru ca oferă informaţii despre zona în care te afli şi pe care îţi propui s-o parcurgi.


* Un ghid montan încearcă să te ducă acolo, în cele mai frumoase şi interesante locuri ale unui masiv montan sau a unei zone din România.


* Un ghid montan îţi poate oferi siguranţă pe parcursul unui traseu montan marcat sau nemarcat, prin pregătirea sa profesională.

* Un ghid montan te poate conduce in siguranta pe poteci nemarcate, unele folosite de ciobani, altele de vanatori, poteci ce pot pune in valoare frumusetiile si salbaticia Carpatiilor Romaniei.

* Un ghid montan prin pregătirea lui medicală îţi poate acorda primul ajutor, scăzând minim riscul de accidentare şi ridicând la maxim eficienţa unei excursii.

* Fiecare membru al unui grup însoţit de un ghid montan, beneficiază de experienţa şi pregătirea acestuia în ceea ce priveşte comportamentul, îmbrăcămintea si alimentaţia necesară unei drumetii, vremea montană şi toate elementele strict necesare pentru o cît mai bună reuşită a drumetiei.


* Un ghid montan te poate pune in contact cu locuitorii unei zone montane, pe care o parcurgeti, evitand astfel comunicarea anevoioasa cu acestia, in special cu ciobanii care sunt insotiti de caini, in jurul stanelor de oi, caini ce pot fi uneori agresivi si pot ataca.

* Prin comportamentul sau prin sfaturile sale contribuie la respectarea mediului uman şi natural, relaţia cu populaţia locală, curăţenia muntelui şi a refugiilor montane.


* Un ghid montan cunoaşte majoritatea traseelor din munţii Romaniei şi de asemenea poate obţine pentru dumneavoastra, cazare şi masă în plin sezon şi extrasezon.


* Un ghid montan poate însoţi un turist sau mai mulţi într-o tura pe care aceştia şi-o propun ca fiind mai dinamică cu o solicitare fizică ridicată.

MountainGuide-Sibiu