01. Muntii Fagaras--Ghid Montan Sibiu,Romania

Masivul Făgăraş sau “Alpii Transilvaniei”, asa cum i-a denumit E.Martonne reprezinta cel mai impresionant, înalt si întins masiv montan al României, culminând cu cele mai înalte vârfuri ale Carpatilor României: Moldoveanu (2544 m) si Negoiu (2535 m). Au o lungime de circa 70 de km si o latime de 40 de km, ocupa o suprafata de aprox 3000 km2.

mai mult

02. Muntii Cindrel--Ghid Montan Sibiu, Romania

Păşind zi de zi pe potecile Cindrelului poţi zări şiruri de stâni ce brăzdează culmile masivului, poţi întâlni turme de oi conduse cu atâta măiestrie de ciobani, dornici să schimbe o vorbă cu tine, să-ţi spună câteva din legendele munţilor. Poienile acestor munţi domoli sunt prilej de relaxare pentru turiştii dornici de a se inbuiba cu liniştea naturii.

mai mult

03. Muntii Piatra Craiului-Ghid Montan Sibiu

Trăsăturile generale care fac din acest masiv muntos un munte unic în România sunt date de creasta lui singuratică, îmbrăcată cu brâul verde al pădurilor şi formele diverse de relief pe care le întâlnim aici. Piatra Craiului este masivul care se înalţă măiestos deasupra oraşului Zărneşti, având forma unui fierăstrău imens orientat de la vest la est .

mai mult

04. Muntii Bucegi--Ghid Montan Sibiu, Romania

 Se spune despre Bucegi că este muntele misterelor sau muntele dacilor. De ce muntele misterelor??? Pentru că muntele nu este doar inima de piatră a României, ci şi un minunat sanctuar: un munte sfânt, de pe platoul căruia se vede toată ţara, până la Dunăre, şi un zeu de piatră cu chip de dac, ce veghează neîncetat asupra României.

mai mult